nl en
1715155556086

De Rijke Noordzee en Vattenfall zetten vruchtbare samenwerking voort voor natuurverbetering op de Noordzee

17/05/2024

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Vattenfall en De Rijke Noordzee deze week officieel hebben getekend om hun langdurige samenwerking voort te zetten. Als toegewijde partners in het streven naar natuurverbetering op de Noordzee, blijven we gezamenlijk werken aan innovatieve oplossingen die de biodiversiteit en ecologische veerkracht van dit unieke ecosysteem versterken.

Een van de lopende projecten is ons gezamenlijke onderzoek binnen het windpark Hollandse Kust Zuid van Vattenfall. Hier implementeren we diverse natuurinclusieve ontwerpmaatregelen, waaronder rotsriffen die dienen als rif op de erosiebescherming, wateraanvullingsgaten in turbinefunderingen en innovatieve monitoringtechnieken. Deze initiatieven zijn bedoeld om het zeeleven te ondersteunen en te bevorderen, terwijl we tegelijkertijd duurzame energieopwekking mogelijk maken.

De resultaten van deze projecten zullen niet alleen bijdragen aan ons begrip van de impact van offshore windparken op de mariene ecosystemen, maar ook aan het bevorderen van best practices voor toekomstige ontwikkelingen.

Wij zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten om een positieve impact te hebben op de Noordzee en haar diverse flora en fauna. Samen streven we naar een duurzame toekomst.