nl en
1min video thumbnail

Duik in Natuurversterking: De Rijke Noordzee Toolbox is er!

02/10/2024

Fantastisch nieuws: de Toolbox van De Rijke Noordzee is gelanceerd. Voor het eerst is er een platform waar alle kennis en inspiratie over natuurversterking in offshore windparken samenkomt. De Toolbox is gewijd aan het versnellen van natuurversterking onder water, voor een gezonde en gedeelde zee. Door inzichten te bundelen en met elkaar te delen, werken we aan een diepgaand positief effect op maritieme ecosystemen, te beginnen met de Noordzee. Of je nu een marien bioloog, projectmanager, milieuactivist bent of gewoon nieuwsgierig naar natuurinclusief ontwerp: de Toolbox zit boordevol kennis, tips en inspiratie.

Wat vind je in de toolbox?

De Toolbox is dé plek waar je:

  • Meer te weten komt over innovatieve technieken voor natuurversterking in windparken op zee
  • Je laat inspireren door praktijkvoorbeelden uit de Noordzee
  • Handige tips en informatie vindt om je eigen natuurversterkende projecten te starten

Laat je inspireren door natuurversterkingsprojecten

Hoe ziet natuurversterking er onder water uit? De Toolbox laat op een interactieve manier zien hoe dit er in de praktijk uitziet. Je leert over activiteiten zoals rifbouw en erosiebescherming, de soorten die hierdoor worden beïnvloed en projecten die deze technieken toepassen.

Naast het aanbieden van kennis en deskundige inzichten, verbindt de Toolbox gelijkgestemde individuen en organisaties die zich inzetten voor de bescherming van mariene ecosystemen.

Op onze projectkaart kun je op de iconen op projectlocaties klikken om te leren over praktijkvoorbeelden. die je kunnen motiveren om aan je eigen natuurversterkingsreis te beginnen. Elk project vertelt een uniek verhaal, waarin wetenschappelijke methoden worden toegepast, verrassende inzichten worden gevonden en lessen worden geleerd.

Heb je een project toe te voegen? Klik op "voeg een project toe" op de kaart om te beginnen.

Start je eigen natuurversterkingsproject

Klaar om van inspiratie naar actie over te gaan? De Toolbox biedt praktische informatie om je te helpen je project op te starten. Van het navigeren door regelgevende vereisten tot het vinden van wetenschappelijk onderzoek. Ons doel is om Toolbox-gebruikers te voorzien van informatie en het proces van natuurversterking toegankelijk en haalbaar te maken voor alle expertiseniveaus.

Heb je opmerkingen, informatie of vragen over de Toolbox? Of wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Toolbox? Mail ons dan op toolbox@therichnorthsea.com.